perjantai 10. lokakuuta 2008

Niin väsynyt!

Vihdoin viimeinen haastattelu meni ohi ja ne jopa lupas mulle heti hommia! Palkka hyvä, ja tekisin töitä lasten kanssa. Rakastan lapsia, mutta koska en ihan vielä aio niitä hankkia, joten se tekee vain hyvää :)
Jo eilen luokseni saapuivat pari parasta kaveriani, jotka olivat jääneet Hyvinkäälle (vanha kotikaupunkini). Joten sain kestitä eilen illalla heitä ja tänään juosta heidän perässä ympäri helsinkiä ensin hulluilla päivillä, missä oli kyllä yllättävän rauhallista vielä 9 aikaan aamusta, ja sen jälkeen forumi ja kamppi käytiin koluamassa myös. Löytöjähän tietenkin löytyi! Sain ostettua vihdoin kaksi vyötä, tosin hieman erikoisempia värejä. Toinen oli pronssi ja toinen hopea. Sain ostettua itselleni myös söpön baskeri hatun H&M:ltä ja Fikus kasvin sieltä stockalta. Myöskin hieman sisustua tuli mietittyä.


Tämä jälkimmäinen kivimuodostelma oli itseasiassa myös minun yllätyksekseni poikaystäväni idea. En edes tiennyt, että hänellä oli sisustuksellista silmää.


Eilen katsoimme myös kauhuelokuva "The Strangers" :in. Elokuva oli hyvin ahdistava, mutta loppui hyvin tyhmästi. Elokuvaa katsoessa aloin ajatella kauhuelokuvien peruselementtejä, jotka kuuluvat melkein kaikkiin kauhuelokuviin:

Yöllä
Suurin osa kauhuelokuvien pelottavimmista kohtauksista tapahtuu yöllä, koska silloin on pimeää ja ihmiset pelkäävät vaistomaisesti pimeällä ja yöllä enemmän kuin päivällä. Se on aika jolloin on hiljaisempaa ja jolloin apu ei välttämättä tule heti. Myös pimeys vaikuttaa vaistojen jännittymiseen. Minä ainakin pelkään pimeää ja yöllä olen paljon jännittyneempi.

Naamio tai toisinaan "hirviö"
Naamio ei näytä kuka sen takana on, joten se tekee tekijästä tuntemattoman, ja se on yllättävän pelottavaa. Myös hirviöitä pidetään tuntemattomina ja se on pelottavaa, koska silloin ei tiedetä mihin ne kykenevät. Naamiot on hyvin ahdistavia elokuvia.

Kiljuminen
Ihan jokaisessa elokuvassa joku nainen kiljuu. Jos joku keksii elokuvan, jossa joku ei kilju niin ilmoittakaa minulle, koska en ole vielä törmännyt sellaiseen. Kiljuminen voi olla rasittavaa ja pistää miettimään miksi se kiljuu, eikä juokse karkuun. Mutta jos itse olisi sellaisessa tilanteessa luultavasti kiljuisin. Kiljuminen on naisen pelästymisen perusluonto ja kauhuelokuvassa se voi jopa säikäyttää katsojan. Ainakin se kertoo, että "paha" on lähistöllä.

Jahtaaminen
Jahtaaminen on perusosa kauhuelokuvia. Kukaan ei luovu elämästään ilman taistelua, ja perus taistelu on murhaaja joka jahtaa uhria. Samalla katsojat saavat jännittää kumpi heistä voittaa. Jahtaaminen on myös perus pelottelemista, joka saa uhrin hyvin pelokkaaksi.

Taika-avain
"Pahikset" pääsevät AINA taloon sisään jollain tavalla. Joko ovi tai ikkuna on auki, tai sitten ne vain keksivät jotain omia tapoja, mutta ikinä kukaan ei ole turvassa heiltä. Mikä saa minut pelkäämään vain enemmän, että joku tulee meidän parvekkeelta sisään.

Ikkunan takana
Hyvin usein jos pelottaa ja katsoo ikkunasta ulos, sen takana on joku katselemassa. Osaksi se on pelottelemista ja osaksi se on tarkkailemista. Mutta tämä ahdistaa myös ja säikäyttää, kun huomaa ikkunan takana jonkun. Minulle kävi kerran näin, kun olin tanskassa camping alueella joukkueen kanssa. Joku alkoi koputella ikkunaamme neljän aikaan aamulla. Meillä oli vedetty verhot ikkunan eteen, joten emme nähneet kuka se oli, mutta näimme verhon läpi, että takana oli joku. Olin ainoa joka uskalsi vilkaista verhon alta, ja näin kommandopipoon pukeutuneen miehen. Silloin kyllä ahdisti hyvin paljon!! Seuraavana päivänä saimme selville, että se mies oli kai joku itsensä paljastaja, joka oli ilmestynyt muidenkin ikkunoiden taakse. Mutta se säikähdys oli todella paha 4 aikaan yöllä.

Ei yhteyttä
Joko puhelimista on katkottu johdot tai akut on loppu, myös hyvin usein kännykät on kateissa. Eli apua ei saada soitettua ja olo on hyvin yksinäinen. Ihan peruselementti avuttomuuten. Jos en saisi puhelinta avuksi pahimmassa tilanteessa saisin varmasti paniikkikohtauksen.

Ahdistava musiikki
Musiikki kuuluu jokaisen elokuvan tärkeimpiin elementteihin. Kauhuelokuvaan siis tietenkin kuuluu ahdistava musiikki, joka tekee tunnelman. Ahdistavat musiikit jäävät mieleen pitemmäksikin aikaa ja jos sen kuulee jossain muussa tilanteessa voi alkaa ahdistaa taas samalla tavalla kuin elokuvaa katsottaessa.

Kuolema
Joku kuolee! Ihan aina joku kuolee, mikä saa surua elokuvaan, mutta uhrille se saa vielä hätääntyneemmän olon, kun tietää että yksi ihminen joka oli hänen puolellaan on nyt poissa. Kuolema on pelottava asia, koska se on myös hieman tuntematon käsite. Melkein kaikki ihmiset pelkäävät kuolemaa.

Mitkä näistä asioista teitä pelottavat?

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Se hoitoaine on peräisin kampaamosta ;)

Oon kans kattonu ton saman leffan ja se oli kyl kauheen ahdistava. Varsinkin ne naamarit oli iljettäviä, siitä tuli ihan paha olokin. Ja katon aina vaan jotain raakoja/hullun pelottavia elokuvia niin saan aina kauheet traumat niistä. ;<

-SL kirjoitti...

Noista pelottaa jahtaaminen ja ikkunan takana oleminen..
Kivat ostokset!

kullanmuru kirjoitti...

Tellu: pitääkin kysellä kampaamoista sellaista.

*~sl: kiitos :)