torstai 16. huhtikuuta 2009

Depfordin hiiret

Viime aikoina minuun on taas iskenyt kunnon lukutoukka ja pitkästä aikaa löysin kirjakaappini kätköistä Robin Jarvisin Depfordin hiiret kirjasarjan toisen ja kolmannen kirjan. Ensimmäistä minulla ei ole, eikä sitä kai edes myydä suomessa. Pitää varmaan tilata se jostain englanniksi. Päätin kuitenkin lukea nuo kaksi, koska muistin kun joskus paljon nuorempana innostuin ja vaikutuin näistä täysin.
Kyllä minä todellakin luen paljon nuorten kirjoja, en niinkään aikuisten. Nuorten kirjoissa on yleensä enemmän fantasiaa ja mielikuvitus pääsee kivasti valloilleen.


Depfordin hiiret kirjat kertovat hiiristä, jotka joutuvat vaikka minkälaisiin seikkaluihin. Tietenkin kun hiirisankareista on kyse, maailma on vähän erilainen. Siitä löytyy rottia, kissoja ja paikat kuvailtunakin on ihan erilaisia! Tosin maailma on silti ihanan kiehtova. Kirjoissa löytyy paljon taikuutta, mutta hassua on etteivät juuri pääsankarit ole niitä taikureita, vaan sitä esiintyy ympärillä hyvinkin paljon.
Pientä romanssinalkua siitä löytyy myös.
Yleisesti tunnelmalta kirja on kyllä aika masentava ja surumielinen, vaikka ilonpilkahduksia siinä löytyy, varsinkin loppua kohden.
Kuitenkin suosittelen tätä kaikille hiemankin lapsenmielisille ja fantasiasta pitäville!!!


Ja se ykkös osahan on suomeksi Pimeyden kutsu ja se on myös hyvä, pitäisi vain hankkia sekin!!

Ootteko lukenu kyseistä kirjasarjaa?

2 kommenttia:

E kirjoitti...

En ole lukenut, mutta kaveri on ja suosittele kerran lukemaan, kuulemma hyviä:)

kullanmuru kirjoitti...

E: niin suosittelen minäkin :)