tiistai 11. marraskuuta 2008

Sairastelua

Miten ihmeessä niinkin ihanan päivän kuin eilisen jälkeen, voi tulla näinkin kauhea päivä kuin tän päiväinen? Niin hirveä sää, en usko että olen pitkään aikaan vihannut säätä niin paljon kuin tänään! Ja kaikenlisäksi sain tänään seisoskella noin 3 tuntia ulkona vahtimassa lapsia joita en tuntenut edes nimellä, ja jotka eivät suostuneet kuuntelemaan tai lähestymään minua. Puolet ajasta en nähnyt mitään, kun nykyään on pimeetä jo niin aikaisin. Ja melkein koko päivän tuntui todella turhalta! Ulkona seisoskelemisesta taisinkin napata jonkun flunssan poikasen taas vaihteeksi (ihan kuin sitä ei olisi jo ollut tarpeeksi tänä syksynä).. tai sitte se tuli niiltä lapilta. Nyt on hyvin voimaton, vässäkkä olo. Hyvä, että jaksan blogata ja sain juuri puhelun, etten näekkään kultaani ehkä tänään ollenkaan, kun pitää mennä nukkumaan ennen kuin hän ehtii kotiin. Saan siis itekseni lohdutella hieman kuumeista oloani :S

Monet ovatkin valittaneet sairasteluaan ja ajattelin tähän väliin pistää pieniä kotihoitovinkkejä. Nämä pitäisi olla ihan perusasiaa ja kaikilla tiedossa, mutta jos joku mahtoi unohtaa niin tässä muistutukseksi:


Kuuma juoma

Ja ei mikä vain kuuma juoma, nimittäin en usko että kahvi ihan kauheasti auttaa. Sen sijaan tee (oma suosikkini) ja mieluiten joku marja tee on yksi parhaimpia sairastelujuomia. Muita vaihtoehtoja on kuumakuppi juomajauheet ja kuumat sitrus- tai marjamehut (mustaherukka). Kuumat juomat helpottavat oloa huomattavasti, varsinkin jos on kurkkukipua!



C-Vitamiini

Itse C vitamiinia voi käyttää tablettina, mutta suosittelen kuitenkin syömään paljon greippiä, appelsiinia, mandariineja ja sitruunoita. Tosin viimeinen taitaa olla suurimmalle osalle liian hapan, minä rakastan sitä ihan pelkälleen. Jos joku on liian hapan, sitä voi syödä sokerin kanssa! Sitrus hedelmät todella auttavat, kerran parannuin parissa päivässä korkeasta kuumeesta ja pahasta räkätaudista. Sitten sain pari päivää vaan loikoilla, kun en ollut kipeä, mutta sairaslomaa oli vielä jäljellä! Myös sitrusmehut, esim. Brämholtsin sitruunamehu on ihan täydellinen sairasteluun! Tosin sekin on hapan.


Lämmintä päälle

Vaikka oletkin kotona, ja siellä olisi kuuma, pistä lämpimästi ja paljon päälle! Kun sinulla on kuuma ja hiki, kuume lähtee nopeammin! Ja muutenkin lämpimässä on mukavampi olla. Pistä villasukkia, lämpimiä fleece housuja, villatakkeja ja peittoja.


Särkylääke

Minä en särkylääkkeitä käytä, kun olen allerginen, mutta olen kuullut monilta, että se alentaa kuumetta. Joten jos tuntuu hirveän pahan kuumeiselta, suosittelen ottamaan panadolia tai buranaa. Voi myös sanoa, että kovin paljon niitä halvempia särkylääkkeitä ei aina kannata käyttää, koska niihin tulee helpommin yliherkkyys.


Höyryhengitys

Jos kurkkusi on kipeä ja nenäsi on ihan tukossa, kannattaa tehdä höyryhengitystä. Elikkä siihen kelpaa ihan tavallinen kiehautettu vesi. Joskus käytetään liinaa päänpäällä ja hengitetään sen alla useita minuutteja sitä höyryä (pistää nenän vuotamaan). Kerran kuitenkin lääkäri vihjaisi, että voi pistää sateenvarjon päänpäälle, jolloin olo ei ole niin tukala.



Nenäruisku

Näistäkään minä en pidä, kun en tykkää että jotain menee vielä nenään, mutta kyllähän ne auttavat! Nasolin on se perinteinen, mutta onhan niitä muitakin. Jos siis nuha on ihan mahdoton, kannattaa tätä nenäruisketta käyttää!


Lepo

Joo joo, kaikkihan tätä jankkaa, mutta jos kerran olet kotona ihan luvalla, niin mikset ottaisi siitä kaikkea irti ja lepää kunnolla. Nuku niin paljon ja kauan kuin haluat. Löhöile sohvalla hyvän sarjan ääressä, äläkä rasita itseäsi liikaa. Esim. ulkona käynti ei ole hyvä idea hirveän kipeänä. Kun alat jo parantua, happihyppely voi tehdä jo hyvää.


Vitamiinit

Käytän paljon vitamiineja. Siis yleisestikkin vitamiinit parantavat vastustuskykyä ja edesauttavat terveyttä. Näitä vitamiinejahan pitäisi käyttää joka päivä, mutta jostain syystä ne ainakin minulla unohtuvat jos en ole kipeä. Hyviä monivitamineja ovat Vita voima (luontaistuote kaupoista) ja multitaps. Ja niitä on tietenkin monia muitakin!

Onko teillä vielä jotain lisättävää/parannuskeinoja?

Ja tässä viikonlopun asujani:



Tämä asu edusti lauantaina kaupunkikävelyllä, jolloin ei tullut ostettua yhtikäs mitään muuta kuin ruokaa :/


Ja tämä taas sunnuntaina, kun käytiin äitin luona syömässä ja juhlistamassa vähän pikkuveljen synttäreitä. (se on kasvanu hirveesti!!)

Keksin myöskin eilen HAASTEEN!

Totuus vai tehtävä:
Haastat haluamasi blogaajan tähän haasteeseen. Keksit hänelle itse totuus kysymyksen ja tehtävän. Blogaaja saa itse päättää kumman tekee vai tekeekö kumpaakaan. Tämän tehtyään haastaa seuraavan blogaajan. Riittää, että haastaa yhden. Tämä siis oikeuttaa kysymään mitä haluaa, tai keksimään hauskoja tehtäviä!

Itse haastan: moumou, poff ja *~sl.

Moumou:
totuus: miten tapasitte avomiehesi kanssa?
tehtävä: tee kolme asukokonaisuutta, puekutumalla miehen vaatteisiin ja tee niistä muotia.

Poff:
totuus: mitä opiskelet?
tehtävä: tee kolme kollaasia, joissa teemana on jokaisessa jokin eri eläin.

*~sl:
totuus: kuka on tyyli-ikonisi?
tehtävä: kirjoita päivä *~sl:n kanssa, jota oheistat kuvilla.

Ajattelin nyt itse haastaa kolme, niin lähtee tämä haaste kiertämään :)

12 kommenttia:

-SL kirjoitti...

Kiitos kivasta haasteesta!:) toivottavasti löytäisin pian uuden kameran, että saisi lisää kuvia..
Ja flunssaan auttaa/flunssaa voi estää kuulemani mukaan myös yrtit, eli niitä vain ruokien sekaan

Anonyymi kirjoitti...

mä juon aina kuumaa vettä jossa on hunajaa/ sitruunaa. Ja sitten ku meen nukkumaan ni laitan ison kattilallisen keitettyä vettä mun huoneeseen. Se tekee huoneesta kostean, ja se helpottaa nuhaan ja yskään. Laitan myös valkosipulia paperin sisään tyynyn alle. Vaikkakin haju ei oo niin miellyttävä ni ainaki auttaa. Ja joskus jos on ihan pakko tulla terveeks nopsaa ni syön valkosipulia ihan raakana. Kerran mulla ja mun veljellä oli kilpailu et kuka syö enemmän valkosipulin kynttä. Että poltti suussa sen jälkeen, mut pääasia oli et mä voitin! :p

Mikaela kirjoitti...

mulla on haaste sulle blogissa :)

Poff kirjoitti...

Kiitos haasteesta! Siitä tulee huomenna postaus blogiini. :)

Itsekin ihmettelen miten paljon vaatteita sain tuolta H&M:ltä tohon hintaan, kävi kerranki hyvä tuuri! :D

MouMou kirjoitti...

Oi, kiva haaste!:)

kullanmuru kirjoitti...

*~sl: ole hyvä vain :)

hansku: nuo on kans tosi hyviä vinkkejä!! :D

mikaela: kiitoksia, käyn katsomassa :)

poff: ole hyvä vain ja sitä odotellaan! :D

Marika kirjoitti...

itelläki kova flunssa iskemässä! ja pitäs saada parantumaan ennen perjantaita, ku ei viiti aloittaa uutta työtä sairaana :D hmhm, katselenpa noita sinun suositelmia perusohjeita flunssaaan 8)

Anonyymi kirjoitti...

Onneksi en ite ole paljon enää kipeänä (tai sitten mulla on ikiflunssa, ja olen vaan niin tottunut siihen) :D Mutta koita parannella!

kullanmuru kirjoitti...

moumou: no hyvä :)

marika: ei todellakaan viitti aloittaa uutta työtä sairaana, kerran kävi niin ja se ei ollu kivaa :S

emma: juu, en minä niin kipeä ole, mutta voisi sitä terveempikin olla! Joskus minustaki tuntuu, että olisin ikisairas :P

dolce kirjoitti...

Kauheaa varmasti seisoskella tuollaisella ilmalla tuntikausia ulkona... ei ihme että saa flunssan :(

AA kirjoitti...

Äh ärsyttävää ku nyt syksyllä tulee niin helposti flunssa :D
paksu kaulaliina on hot!

kullanmuru kirjoitti...

dolce: ei todellakaan ole kivaa!! toivottavasti en joudu tekemään sitä paljon, kun pakkaset alkaa!

a (arblog): niin on!! :D