maanantai 10. marraskuuta 2008

Idols

Seuraan Idols:ia niin kuin monet muut suomalaiset ja kritisoin myös kaikkien laulua. Tosin en sentään niin tiukasti kuin Jone Nikula. Minulla on kuitenkin jonkun verran musiikkitaustaa (ei tarkoita että luulen tietäväni kaiken, tämä on minun mielipiteeni) , ja nyt alkaa jo hieman mennä hermot tämän vuoden tason kanssa. Viime vuonna oli Arilla ja Annalla selkeästi älyttömän hyvä ääni ja lavaesiintyminen, sama en voi sanoa kaikista tämän vuoden esiintyjistä.


Anna-Kaisa Riitijoki

Laulaa mielestäni kivasti ja pidän hänen äänestään. Alunperin halusinkin, että hän pääsisi jatkoon! Mutta hänen laulustaan ei oikein saa selvää, kun hän lausuu kummallisesti. Tähän mennessä en ole kunnolla saanut selvää mistään semifinaali tai finaalibiisistä. Viimeisestä sentään hieman enemmän. Viimeisessä biisissä hän myös kuulosti välillä siltä, että olisi vain huutanut, mutta se kyllä sopi siihen kappaleeseen. Pidän laulajasta, mutta voisi selventää vähän lausumistaan!
Asusta en kuitenkaan kovin paljon pitänyt, se ei imarrellut häntä.


Koop Arponen

Mielestäni tähän asti laulanut suht hyvin, tosin ei ole mikään poppari. Tällä kertaa kuitenkin jostain syystä laulu kuulosti hyvin sekalaiselta. Mutta se näemmä johtuikin tekniikkaongelmista.
Hänellä oli kiva takki, mutta esitykseen se sai hänet näyttämään pappamaiselta.


Anna Puustjärvi

Ainoa, joka mielestäni osaa kunnolla laulaa, ja mielestäni ansaitsisi voittaa. On Annallakin pieniä virheitä laulussaan, mutta hänen kokonaisuus on aina paras, ja sitä on kiva kuunnella. Anna osaa fiilistellä juuri tarpeeksi. Tekee biiseistä omiaan!
Annan asusta en kuitenkaan pitänyt. Näytti siltä, että hänellä olisi heinäsäkki päällään.


Kalle Löfström

Aluksi, ennen semifinaaleja pidin Kallesta. Mutta semifinaaleissa hän näytti, että hän ei osaa laulaa, vaan osaa vain fiilistellä. Kallen paras laulu oli tähän mennessä eilinen, eikä sekään oikein iskenyt. Hän laulaa puhtaasti, muttei osaa käyttää ääntään, niin että sitä jaksaisi kuunnella. Hänen esityksensä menevät aikalailla yliesitykseksi mielestäni. Ihmettelen miten hän on päässyt näinkin pitkälle, mutta näköjään hyvin iso fanijoukko hänellä pitää olla, kun ovat äänestäneet jatkoon. Mielestäni hän olisi kuitenkin ansainnut tippua!
Asu oli ihan jees.


Saana Liikanen

Saanalla on hyvä ääni, jota hän osaa käyttää, mutta hän ei näytä yhtään popparilta, vaan enemmänkin musikaalinäyttelijältä. Eilen hän aloitti todella kauniisti, mutta kun aloitti sen rähinä-äänen, minulta meni maku! Se oli mielestäni liikaa, eikä paljon sopinut hänen äänelleen. Hän yritti olla liian rock. Mielestäni tippui liian aikaisin.
Asu oli jo aika kiva.



Jaana Leiniäinen

Semifinaleissa Jaanalla ei ole mennyt niin menestyksekkäästi, mutta eilen pidin Jaanan laulusta. Hän lauloi hyvin ja osasi vihdoin käyttää ääntään. Tosin minun makuuni hänellä on tosi matala ääni, tai sitten hän vain lauloi eilen todella matalalta. Osasi fiilistellä juuri hyvin ja valitsi hyvin kappaleensa. Tämä oli hänen esityksistään tähän mennessä paras.
Jaanan asusta ensimmäisen kerran pidin, nyt se oli tyttömäinen, tosin hihat olisi voinut olla lyhyemmät, niin se olisi ollut tyttömäisempi. Miksi suotta tehdä hänestä liian aikuista liian aikaisin.


Pete Parkkonen

Tähän mennessä Pete oli aikalailla ylirokkari, ja mietin samaa kuin monet muut "osaako hän oikeasti laulaa", mutta eilenhän se nähtiin. Hän osaa laulaa! Ja todella hyvin. Hän otti fiilistelybiisin juuri oikeaan kohtaan, ja sulatti kaikkien sydämmet. Hänellä on todella hyvä ääni, tosin välillä kuulosti ihan tangokuninkaalta :P Biisi ei välttämättä ollut ihan hänenlaisensa, mutta hän lauloi sen todella hyvin!
Asu oli jotenkin nörttikoulupoikamainen, vaikka näyttikin ihan hyvältä, mutta lavalle?

Ja viimeiseksi mitä ihmettä sillä juontaja Janilla oli päällään? Kireät siniset pillihousu ja valkoinen jakku? Ei!

Mitä mieltä olitte Idols finalistien lauluista ja asuista?

Tänään oli todella ihana päivä. Olen onnesta ihan soikeana, mutta tästä enemmän sitten loppuviikosta!

Viikon juoru:
Evan Rachel Wood on eronnut poikaystävästään Marilyn Mansonista! Mitä ihmettä? Olin todella yllättynyt. Tosin Evan on näemmä löytänyt uuden miehen.. jota taidan ihmetellä vielä enemmän kuin Marilynia!


Muistakaa osallistua Mintun maanantai arvontaan, ja Yummy!:n arvontaan!

16 kommenttia:

Sofia kirjoitti...

Melkoisen samaa mieltä olen noista finalisteista. En ole kyllä koskaan ollut kovin innokas Idolsin seuraaja, enkä muutenkaan ole pitänyt voittajista tai ylipäänsä ohjelman kautta tähteyteen nousseista poppareista :)

Mitäh? Ovatko ne kaksi todella eronneet? Ne olivat aika jännittävä pari :>

Anonyymi kirjoitti...

Ajatella, mä en ole katsonut yhtäkään jaksoa Idolsia, ja oonkin ihan sekasin että missä mennään :D Tosin oon kuullut sen niiden version laulusta Hyvää yötä ja huomenta, eijei, ei natsannut mun korvaan oikeen kenenkään ääni...

kullanmuru kirjoitti...

alice: mielestäni ohjelman kautta voi nousta poppariksi, muta kyllä se oikeasti pitää olla sitä lahjakkuutta! Koska noin vain ei ole helppo päästä, vaikka olisikin taitoa. Olin itsekkin ihmeissäni, että he erosivat!!

emma: joo, se niiden versio ei todellakaan ollut hyvä! Mikseivät keksineet heille uutta biisiä, eivätkä vain änkisi vanhaa hyvää hittiä raiskattavaksi (pahoittelen kieltäni).

Anonyymi kirjoitti...

mäki olin samaa mieltä noista finaalisteista... vaikka en kyllä oo kauheesti kattonu idolsia nyt tällä kertaa...

Emma kirjoitti...

Heh, joo ne Janin vaatteet, eijjeiei. Itse olen niin musikaalisesti lahjaton kuin vain on mahdollista olla, joten mitenkään "ammattimaisesti" en ole osannut kilpailijoita arvostella.
Suosikeiksini ovat kuitenkin valikoituneet Anna ja Pete - ensin mainittu ehkä hieman toista enemmän. :)

dolce kirjoitti...

Ruotsissa on meneillään myös Idol 2008, ja voi apua mikä ero Suomen Idolsiin ;) Ruotsissa sentään finalistit osaavat oikeasti laulaa. Hyvähän munki on arvostella, kun itse en osaa laulaa senkään vertaa, hih.

Chica kirjoitti...

Pete ja Anna on kyllä molemmat taitavia :)

petra kirjoitti...

anna saa myös mun äänen.

http://youfeelinit.blogspot.com

*A- kirjoitti...

Joo oon aika samaa mieltä finalisteista. Juu Annan ääni on tosi hieno, mutta toi asu ei ollu oikein hyvä ...

nnoof kirjoitti...

sulla on kiva blogi (=

Roosa kirjoitti...

Mulla on vahva veikkaus että Anna voittaa, se vaikuttaa ihan voittajatyypiltä ;)

Poff kirjoitti...

Mä en oo oikein päässy seuraamaan tän vuoden Idolsia ku mulla ei oo telkkaria. :( Nyt sunnuntaina katoin kuitenkin kotona ollessani ekan finaalilähetyksen. Mulla ei oo mitään suosikkia mut mun vanhemmat fanittaa Koopia. :D

Juuli Linnea kirjoitti...

Kiva postaus, mutta minulle joka katson vain satunnaisesti kyseistää showta kuvat kustakin esiintyjästä eivät olisi olleet pahitteeksi. Muuten jees ;)

kullanmuru kirjoitti...

hansku: juu, se tunuu huononevan vuosi vuodelta!

rubio: jani kieltämättä ihan kauhea!!

dolce: sitä voisi jo ehkä katsoakkin! :D

chica: niin on!

petra: se on kyllä hyvä! :)

*A-: no niinhän se oli :)

nnoof: kiitos paljon! :)

roosa: niin mäki toivoisin, tosin kaikki tytöt tietenkin äänestää söpöskä peteä tai sitten meille tulee jenkkikansantyhmyys ja ne äänestää kallea :o

poff: oi voi, mä en vois elää ilman telkkaria :S

caramelo: yritin kyl laittaa kuvia, mut en löytäny sellasia kunnon kuvia, joten valitettavasti niitä ei nyt hirveesti tullu :S

Anonyymi kirjoitti...

apua. eikös toi Evan oo joku 12 w ?? :D ainakin näytteli joskus 13 elokuvassa ja koska mä en oo vanhennu tietenkään päivääkään sen elokuvan ilmestymisestä, niin eihän ole voinut sekään.. :D

kullanmuru kirjoitti...

katwalk: niin siltähän se vaikuttais, mutta kai se on jonku 20-22? Jokatapauksessa ihmeen vanhoja miehiä se iskee :o