maanantai 3. marraskuuta 2008

Piikittelyä

Niin hassua, ihmiset kun tuntuvat yleisesti inhoavan piikkejä, jo silloin kun heiltä otetaan verinäyte tai tehdään rokotus, mutta jotkut käyvät jopa maksamassa piikittelystä. Toisin sanoen he käyttävät pistos eli botox -hoitoja, jotka silottavat ryppyjä.
Botox eli oikealta nimeltään botuliini on bakteeritoiminnan sivutuote, joka on periaatteessa myrkky. Mutta siitä on viime aikoina kehitetty lääke, joka hoitaa monia asioita, mutta kauneuskirurgiassa se silotta ryppyjä. Botoxilla voidaan parhaimmillaan ennalta ehkäistä ryppyjä. Sen aine lamaannuttaa lihastoimintaa, joka siis ehkäisee rypyn syntymistä.
Botox testataan aina LD50 -testillä, joka testataan hiiriin. Testeissä kuolee aina 50% koe-eläimistä. Botox hoitojen hinnat ovat 300-550 € suomessa.



Noin paljon sain luettua Gloria lehden artikkelista, jossa kerrottiin Botoxin rantautuneen myös suomeen. Minulla on jo etukäteen ollut negatiivinen kuva aineesta. Totta kai se silottaa ryppyjä, mutta en haluaisi piikitellä itseäni ja käyttää kauneuskirurgiaa parantaakseni ulkonäköäni. Mutta luettuani miten sitä testataan eläimiin, olen täysin sitä vastaan! Onhan kosmetiikkayrityksetkin testanneet aineitaan eläimillä, ja olenkin sitä vastaan, mutta tähän mennessä en ole kuullut että ne olisivat kuolleet siihen. Kaiken lisäksi hinta on todella suuri, että sen kävisi tekemässä muutaman kuukauden välein.


Toisesta lehdestä luin kuinka botoxilla voidaan edesauttaa hikoilun lopettaminen ja hikoiluläikkien muodostuminen. Se kuulosti kyllä hyvältä, mutta siinäkin hintaa oli reilut 200 euroa. Ja silti jää mietityttämään se eläimillä testaus!

Unohdinkin eilen mainita meidän perheen lisäyksestä. Saimme akvaarioomme uuden pikkuisen kalan, joka on itseasiassa äitini omien kalojen poikanen. Se onkin vielä ihan pieni. Kuvassa toinen kalamme on n.4 senttiä korkea.



Ja tämän päivän asuni oli tällainen:

Päälläni siis Seppälän keltainen hihaton neule, mustaharmaa liehuhame, joka on H&M:ltä. Pahoittelen asentoani ja väsynyttä ilmettäni!

Mitä mieltä olette botoxista?

Ja sitten muutama arvonta:
Mintun maanantai arvonta
Bisquits:in arvonta
Annan arvonta

8 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos, niin minunki mielestä sulonen vauva ;) Mut en oo ikinä nähny mitään järkeä botoxissa, ja nyt vielä vähemmän! :oo Onko toi muuten lehtikalan poikanen, söpöö :D

Anonyymi kirjoitti...

Toi botox vaikuttaa kyllä niin turhalta, piikittää nyt itseään useamman satasen edestä, kun sillä vois ostaa jo huimaavan satsin ryppy- ja nassuvoiteita...

meri kirjoitti...

itse en koskaan voisi kuvitellakaan käyttäväni botoxia, niin eettisistä syistä, kuin vaan siitäkin, että satun pelkäämään neuloja :s

Jenni Ukkonen kirjoitti...

Itse en kyllä käyttäisi mutta joillekin on niin tärkeää pysyä nuorena... mutta mistä sitä tietää mitä mieltä olen sitten kun aihe on minulle ajankohtainen :d nyt en kyllä näe järkeä, sen verran joillain mennyt överiksi sen käyttö!

Taru kirjoitti...

Tuosta kun puhuit kosmetiikan testaamisesta eläimillä, niin itse valmista tuotettahan ei testata elämillä, mutta usein ainesosat, joita tuotteeseen laitetaan testataan elämillä. Suomessa kosmetiikkalaki on ankara eläinkokeiden suhteen: tekstiä "ei eläinkokeita" ei saisi lukea purkin kyljessä kuin vain silloin jos MITÄÄN ainesosaa mitä purkista löytyy ei ole testattu, mutta harvoinpa asia näin on. itse en luota tässä asiassa mihinkään kosmetiikkabrändiin (varsinkaan body shopiin, se kun on l'orealin omistama). ikävää, mutta totta... kirjoitankin omaan blogiini tästä vähän huomenna, hauska sattuma :D

Anonyymi kirjoitti...

en koskaan voi ajatella käyttäväni botoxia, enkä koskaan tuu käyttämään! Mun mielestä normaali vanhentuminen on kaunista!!

dolce kirjoitti...

Yh, piikit ylipäätään inhottavat, mutta vielä naamaan. Vanhana saa ollakkin ryppyjä (ei kuitenkaan mielellään vielä vuosiin) :)

kullanmuru kirjoitti...

reason: lehtikalan poikanenhan se on varmaan puolivuotias tossa kuvassa :)

emma: niinpä, oon ihan samaa mieltä! :D

minette: en mäkää erityisemmin tykkää neuloista :S

jenni!: niin on! yrittäisin kuitenkin aluks käyttää voiteita yms. ja huolehtia nyt ihosta :)

gloss.: en tiennytkään tuota, pitääkin lukaista se blogistasi :)

hansku: nii :)

dolce: no niimpä! :)