keskiviikko 26. marraskuuta 2008

Eurooppamatkailua osa.1


Elikkä ajattelin vähän kertoa teille pari vuotta sitten tekemästäni reilimatkasta eurooppaan. Ehdottomasti maailman paras matkani, hauskaa oli ja olen siitä asti ikävöinyt takaisin. Tutustuttiin moniin ihaniin ihmisiin ja nähtiin monta ihanaa paikkaa!

Lähdimme matkaan Heinäkuussa ja ihan ensiksi menimme laivalla Tukholmaan. Reilikortilla sai muuten ne huonoimmat hyttipaikat silja line:lla ilmaiseksi. Innostus oli suuri ja kuvia piti ottaa paljon. Ja kun kaksi tyttöä lähtee matkaan, voitte kuvitella miten levotonta juttua tuli :D


Aamulla olimme vieläkin pirteitä ja lähdimme tarpomaan tukholman keskustaan, koska rahoja ei oltu vaihdettu ja ajattelimme olla reippaita. Kuljettuamme tunnin ja löytämättä mitään kaupungin tapaista katsoimme karttaa uudestaan ja huomasimme lähteneemme ihan väärään suuntaan. Onneksi tuli bussi jolla pääsimme keskustaan.


Asemalle löysimme helposti ja otimme junan Malmöön ja sieltä Köpikseen, jossa menisimme kaverille yöksi. Matka oli tosin joku 5 tuntia, eli uuvuttavaa ja levotonta. Kun tulimme junasta ulos, huomasimme että meidän vieressä oli istunut suomalainen poika. Ei varmaan ollu kuullu ihan kaikkea. Tou!


Köpiksessä vietimme neljä ihanaa päivää. Saimme yöpyä kaverin luona, joka asui vanhemmillaan. He halusivat tutustuttaa meidät kunnolla lähialueisiin. Kävimme läpi Köpistä, rantoja, viereisiä pikkukyliä ja lisää rantaa. Kaiken lisäksi he ruokkivat meidät kunnolla, pesivät pyykkiä ja antoivat oman huoneen käyttöön. Luksusta? Todellakin. Ihana perhe, jäi sitä ikävä!!


Ja sitten lähdettiin junalla Hampuriin. Junassa tuli pieniä ongelmia, mutta niiden kautta tutustuimme uuteen ihmiseen. Saksalaiseen Fabianiin. Aluksi olimme tietenkin vähän varuillamme, mutta kyllä lopulta vaihdoimme puhelinnumeroita ja sovimme että tulemme käymään hänen luonaan, jos lähelle matkustetaan.


Hampurista löytyi kiva pieni hostelli (Jugends Hostel tai jotain vastaavaa), joka on muuten todella edullinen. Yöpymiseen sisältyi ruoka, huoneessa oli oma suihku ja paikka oli täynnä nuoria.


Seuraavana aamuna oli lähtö Amsterdamiin. Sinne hinguimme jo kauan. Amsterdam on sitten yksi maailman kivoimpia kaupunkeja! Tykkään kaupungeista joissa on kanaalia tai jotain vesistöä. Kaikenlisäksi siellä oli ihan älyttömän kuuma. Sen voin luvata, että Cofeshoppeja ja ikkunoissa keikkuvia naisia löytyi joka kulmalta. Samoin miesten kanssa piti olla varuillaan, koska jokaisella kulmalla oli joku tarjoamassa yösijaa. Siellä oli kuitenkin ihania pikkupuoteja ja kauppoja.


Oletteko reilanneet, tai haluisitteko reilaamaan? Mitä mieltä olette näistä kaupungeista? Mikä on suosikki kaupunkinne?

12 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Pariisi on tällä hetkellä suosikkini! :)

Jenni Ukkonen kirjoitti...

Kiva postaus, odotan innolla että tulee jatkoa... reilaaminen kiinnostaisi, mutta toisaalta en osaa kuvitella itseäni rinkka selässä, koska minulle matkustelussa tärkeintä on yleensä shoppailu :d

dolce kirjoitti...

Ajattelin että lähden sitten eläkepäivillä reilaamaan, sitten ainakin olisi aikaa :)

Anonyymi kirjoitti...

Oijoi... Mä olen kulkenut autolla pitkin Eurooppaa, mutta samanlaisia valokuvia niiltäkin reissuilta on kertynyt. Euroopassa on niin paljon nähtävää, että tekisi hirveästi mieli sinne taas.

Lempikaupunkia en osaa sanoa, ihania paikkoja on niin monta.

Emma kirjoitti...

me lähdetään kaverin kanssa kesällä reilille jos saadaan rahat kerättyä. matkareittiä ei oo muuten vielä päätetty, mutta ajateltiin päättää reissu roskildeen :>

Anonyymi kirjoitti...

Reilaus oi! Mä olen niin vakaasti päättänyt, että lähden reilireissulle Eurooppaan kuhan saan luvan, rahaa, kaverin ja ikää tarpeeksi ;)

Lontoo & Pariisi on mulle näitä ykkösvierailukohteita ainakin Euroopassa, ens vuonna sitten kumpaankin (? koputetaan puuta...).

kullanmuru kirjoitti...

cocos: se on kyllä aivan ihana kaupunki!!

jenni!: hyvä, että tykkäsit, lisää tulee! :D

dolce: voihan sitä silloinkin, mutta kesällä jos on lomaa voi lähteä, niitä reissuja on eripituisia! :D

ilona: euroopassa on kyllä ihanaa, varsinkin kesällä!! :D

emma/pb: me aateltiin kans lähtee, ja alottaa reissu roskildesta :D

emma: multa voi sitten vinkkejä kysellä oon ihan innoissani reilauksesta! :D

Salka kirjoitti...

En ole keski-euroopan maissa käynytkään, tilanne kyllä muuttuu ensi syksynä Pariisin matkan takia :) Reilaaminen kutkuttaisi, ehkä joskus..:)

-SL kirjoitti...

Kivoja kuvia ja kivan kuuloinen matka!:) paitsi että tosi ällöjä varmaan ne yösijan tarjoajat.. Reilaaminen kiinnostaisi, toisaalta se voisi olla rankkaakin? riippuen miten pitkälle lähtisi

kullanmuru kirjoitti...

Salka: tykkään keskieuroopasta ja eteläeuroopasta todella paljon. Jotenkin on hyvin kodikas olo, vaikkei suomessa olekaan! :D

*~sl: ei se kovin rankkaa ollut, kun muisti ottaa rennosti ja olla stressaamatta! :D

sweethearts kirjoitti...

ollaan saaran kanssa mietitty, että lähettäis reilaa!

mutta oon käyny kans amsterdamissa pari kesää sitten, ihanaa oli. mutta tosiaan mm. punaisten lyhtyjen kadulla silmät vuosi ja muutenkin halusin juosta pois vaan :-D

kullanmuru kirjoitti...

sweethearts: voi suosittelen, se oli tosi kivaa!! :D