keskiviikko 5. marraskuuta 2008

Meikkipostaus nr. 1

Elikkä tehän pyysitte paljon meikkipostauksia, joten tässä nyt ensimmäinen. Ja ihan aluksi ajattelin, että pitää tehdä niin kuin meikatessakin, eli ottaa huomioon ensin perusasiat, että näyttää hyvältä! Toisin sanoen aloitetaan siitä miten iho saadaa näyttämään hyvältä!


1. Nuku
Kovin usein tästäkin ollaan puhuttu todella paljon, mutta tottahan se on, vain kunnon kauneus unet saavat sinun isot silmäpussisi pienenemään. Kaiken lisäksi, se ei ole kivulias eikä epämiellyttävä asia, vaan on todella ihanaa ja saa sinut muutenkin tuntemaan itsesi rentoutuneeksi!


2. Terveellinen ruoka
Juu, tämä on sama, erityisen paljon puhuttu, mutta myös totta. Kun syöt paljon kasviksia, pähkinöitä, hedelmiä ja marjoja, se tuo paremman voinnin. Tosin kovin moni ei jaksa elää pelkästään niillä, mutta kannattaa kuitenkin painottaa ateriansa niihin. Ja muista myös juoda hyvin paljon vettä. Koko kroppasi saa siitä apua!

3. Kasvojumppa
Tästä kertoo Jossu Jumpataan kasvoja postauksessaan, joka mielestäni oli todella kattava. Mutta se siis kohentaa kasvoja.


4. Oikea kasvovoide
On tärkeää löytää oikea kasvovoide, joka kosteuttaa ihosi oikein. Rasvoittuvalle iholle kannattaa käyttää enemmän geelimäistä voidetta josta tulee matta lopputulos. Silloin, kun minulla oli sellainen ongelma käytin Yves Rocher:in Bio Specific tasapainottava matta kosteusvoide, joka oli mieletsäni todella hyvä! Mutta jos sinulla onkin hyvin kuiva iho, on tärkeää löytää enemmän kosteuttava rasvaisempi voide. Sekaiholle, niin kuin omani, on eniten vaihtoehtoja, tosin ne ihan kaikki eivät ole hyviä. Sekaiho, eli sellainen jossa osa saattaa kuivua pahasti ja osa alueesta rasvoittuu. Paras voide, jonka olen tähän löytänyt oli Body shop:in Vitamine E moisture cream. Se on todella ihana, ja tuoksuu hyvältä!

5. Tehovoide
Jos tavallinen voide ei auta pahimpiin kuiviin kohtiin, niin kuin talvella voi usein käydä, kannattaa käyttää ylimääräistä rasvaisempaa voidetta ihan vain siihen kohtaan. Tähän on ollut paras ja oikeastaan ainoa aine Nivea creme, jota olen aikasemminkin kehunut. Ihme aine!!


6. Pesu
Elikkä käyttää meikkiä tai ei käytä meikkiä, on kuitenkin aina muistettava pestä kasvot. Aina kannattaa pestä iltaisin, jolloin peseytyy kaikki päivällä kasvoihin tarttunut lika ja pöly. Ihmisen ihotyypistä taas riippuu, että kannattaako aamuisin pestä. Pelkällä vedellä pesu ei riitä, vaan siihe kannattaa käyttää myös ihollesi oikeaa pesuainetta. Tässä toimivat samat kriteerit kuin kosteusvoiteessakin. Hyvin rasvaiselle iholle sopii hyvin teepuuöljy tuotteen, jotka hoitavat myös aknea. Kuivaan ihoon sopii paremmin maitomaiset pesuaineet. Itse käytän tällä hetkellä clearasil:in kasvojenpesuainetta, johon en ole täysin tyytyväinen, vaikka ihan hyvä se on. Sekaiholle lähinnä tarkoitettu. Yleensä rakastan käyttää soap:in palasaippuoita. Ne tuoksuvat ihanilta!


7. Sienet ja pyyhkeet
Aina välillä kannattaa tehdä pesu sienellä tai siihen tarkoitetulla pyyhkeellä, hellävaraisesti. Se kuorii hieman ihoa, ja saa veren kiertämään. Ja tuntuu muuten ihanalta!

8. Kasvovesi
Tämä aine ei välttämättä sovi kaikille, mutta sitä voi käyttää aina silloin tällöin, koska se puhdistaa paremmin likaa, joka ei pesussa lähtenytkään. Sen huomaa, kun pyyhkäisee vanutyynyllä kasvovettä kasvoista ja siihen jää pieni likaläikkä.

9. Ihonkuorinta
Ihon kuorintaa ei kannata joka päivä tehdä, varsinkaan jos on kuiva iho. Mutta aina silloin tällöin tehtynä se saa veren kiertämään ja huomaa kuinka ihosta tulee sileämpi.


10. Naamiot
Ihanat kasvonaamiot virkistävät kasvoja, ja jokaisella naamiolla on eri asioita mihin ne tehoavat. Kannattaa lukea mihin sitä käytetään. Yleisesti naamioiden käyttäminen tuntuu luksukselta ja virkistää. Yves Rocherin kuorinta+naamio on ihan ehdottoman hyvä, suosittelen!


11. Hymyile
Eli hymyile paljon, se harjoittaa lihaksia, ja ihosi näyttää jo pelkästään hymyillessäsi paremmalta! :)

Mitä kauneudenhoitoon liittyviä toimintoja sinä käytät?

Tänään olin vaihteeki töissä, joten asu kuvaa ei ole, sen sijaan hiukseni olivat näin:

6 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kiva ja hyödyllinen postaus ! Ite sorrun todella vähäiseen kasvojen puhdistukseen tököteillä, joku clerasil taitaa olla mutta sitä on tylsä levittää ja onnistun aina saamaan sitä älysti suuhun (maistuu pahalta phyi) :D

Unknown kirjoitti...

tosi kiva postaus :)! ihana toi hymy neuvo:) seuravaa nroa odotellessa!! >

Juuli Linnea kirjoitti...

ÖÖ...Nuku...? terveellinen ruokavalio...? vähänkö siis noudatan näitä iho-oppaita aina :--D Mutta siis tosihyvät vinkit, joita munkin olis todella syytä alkaa noudattamaan joskus... :--D

eimie kirjoitti...

noi on kyl kaikki niin tärkeitä juttuja. tosin ite unohdan noi aina. unta en saa läheskään tarpeeksi, juon ihan liian vähän vettä, en jaksa pestä kasvoja illalla.. joo ei tarvis välttämättä miettii miks naama näyttää aina niin järkyltä.

Emma kirjoitti...

Hyviä vinkkejä!

Mun vinkki huonoihoisille on e-pillerit! mulla oli joskus tosi huono iho, niin puolenvuoden pillereiden syönnin jälkeen iho kuivui.

oon lopettanu kyllä pillerit koska niissä oli muita haittavaikutuksia, mutta finnit pysyny tähä mennessä visusti piilossa! 1 ja ½ vuoden aikana mulla on ollu ehkä kolme finniä ja nekin aika pieniä!

kullanmuru kirjoitti...

emma: niin se on pahan makuista! :D

ann: hyvä, että pidit, niitä tulee sitten ensi viikolla :)

caramelo: niinhän niitä kannattaa :D

eimie: mullakin välillä sama ongelma :S

emma/pb: niin joo, niin muuten minullakin kävi! :D