perjantai 23. tammikuuta 2009

Figure skating & act

Äh, miksi pitää olla töitä väärinä päivinä? Kun minulla oli tiistaina vapaata, ei telkkarista tullutkaan sitä mitä odotin, vaan sain pettymään kolmanneksi parhaimpaan. Nyt tiedän taas, että se mitä odotin noin puoli vuotta tulikin tänään kl.16 ja tulee huomenna kl.14, kun olen töissä. Voiko ärsyttävämpää olla. Ja tietenkään meillä ei ole tallentavaa digiboksia, videonauhuria tai mitään muutakaan, millä pystyisin sen katsomaan.
Ai mistä on kyse? No taitoluistelusta. En tiedä kuinka montaa lukijaani se kiinnostaa, mutta kun itse olen sitä lajia harrastanut, olen tottunut jännittämään milloin se taas tulee. Oikeastaan mitään muuta en katso kuin naistenohjelmia, koska siellä nyt esiintyvät ne suomalaiset. Onhan siellä se Ari miehissä, mutta ei mielestäni ole katsomisen arvoinen. Myöskin ne kaikki venäläiset miehet, jotka olivat ihan huippuja, ovat jo "eläköityneet" kilpailusta. Hmph.


No katsoin pariluistelua ihan mielenkiinnosta, olihan siellä hyviä. Ja yllätys yllätys kaksi venäläisparia oli kolmen parhaan joukossa. Voittajaksi selvisivät saksalaiset, joiden ohjelma oli kyllä kieltämättä ehdottomasti parempi kuin muiden.


Noh yritin sitten tänään kotiin tultuani etsiä netistä, josko löytyisi sivuja, joilta voin katsoa nämä ohjelmat. Yahoo:sta nyt varmaan löytyisikin, mutta se sivusto ei taas toimi meillä. Yle:ltä löysin ihan innoissani sivun ja siellä niitä videoita oikein tarjottiin ja tuputettiin. Painoin heti innoissani ensimmäistä ja odotin jännittyneenä, kun BS Player yritti avata tiedostoa. Meni monta minuuttia ja lopulta se ilmoitti jotain virheestä. No en minä siitä heti luovuttanut vaan katsoin sivua, että mitä voisin tehdä. Lopulta onnistuin lataamaan itselleni jonkun flash playerin ja kokeilin uudestaan.


Melkein kiljuin innosta, kun ohjelma alkoi. Melkein yhtä nopeasti se katkesi, eikä enää toiminut. :/ Nyt pitää odotella sitä elektroniikka insinööriä, jos hän vaikka onnistuisi järjestämään ne katsottavaksi.

Kävin tänään Kallion lukion näytelmässä nimeltä Commedia del arte. Siskoni näytteli siis siinä Harlekiinaa, joten hän kutsui katsomaan. Ihan mielelläni menen ilmaiseksi katsomaan näytelmää :D Kiirehdin sinne suoraan töistä, ja näytelmä oli iloinen yllätys. Se oli hauska, vaikkakin aika erikoinen. Saimme heti alussa tietää, että commedia del arte on näytelmä muoto, joka syntyi 1500 luvulla. Se on aikalailla inspiraatio näyttelemistä, jossa juoni ja karakteerit on ennalta päätettyjä, mutta se voi olla silti yllätyksellistä.


Valitettavasti itse näytelmästä en tajunnut ottaa kuvia, mutta hauska se oli. Siinä oli aika kaksmielistä huumoria, jota välttämättä nuoremmat eivät tajunneet, vaikka 13 vuotias pikkuveljeni näköjään ymmärsi, kun virnisteli tyhmän näköisenä. Melkein kaikki näyttelijät näyttelivät pariakin roolia, mutta vaihdosta ei edes huomannut. Pirteänä lähdin lopulta kotiin.

Kuka muu seuraa taitoluistelua? Oletteko käyneet katsomassa lukio näytelmiä?

Huomenna onkin sitten luvassa tyttöjenilta, joten minusta ei varmaan kuulu, ja sunnuntaina varmaan esittelen (ei herkkohermoisille) tallinnan tuliaisia ;)

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Taitoluistelua on ihan kiehtova seurata jos sattuu samalle kanavalle, fani en kuitenkaan ole. Jäällä liikkuminen ei oo mulle muutenkaan se ykkösjuttu kun itse asiassa pelkään hieman luistelua, jää on kovaa, ja oon onnistunut saamaan siinä useammankin aivotärähdyksen :D

Lukionäytelmiä on tullut pari nähtyä ja muitakin tälläisiä nuorten näyttelijöiden näytelmiä, kun nuorisoteatterissa olen :)

Sophia kirjoitti...

Taitoluistelua on kyllä kiva kattoa. Puvut on hienoja :)

kullanmuru kirjoitti...

emma: ONhan sitä, varsinkin sillon kun tietää mitä siinä katsoo :)

Sofi: NE on aina ihania!! :D