maanantai 1. joulukuuta 2008

Kenkä asenteita

Aiheeseen, josta varmasti kaikki naiset ja muutamat miehetkin pitävät. Eli kengät!!



Saan töissä myydä päivittäin kenkiä ja minusta onkin välillä ollut todella hauska huomata asiakkaiden hyvin jakaantuneet mielipiteet ja tavat valita kengät, jotka he haluavat ostaa.
Naiset meiltä hieman harvemmin ostavat kenkiä, mutta niitäkin näkee. Tosin naiset käyvät katsomassa kaikki kengät, vilkaisevat useampaa moneen kertaan ja pyytävät vasta sitten muutamaa kokeiltavaksi. Kun kaikki on kokeiltu he saattavat harkita jonkun aikaa tai sitten ostaa ne. Mutta yleensä kyllä harkitsevat kahdesti. Tosin naiset eivät ole ikinä tulleet palauttamaan kenkiä.



Miehet taas vilkaisevat kenkiä, valitsevat heti yhdet joita kokeilevat ja tekevät ostopäätöksen yleensä siinä viidessä minuutissa. Pari kertaa he ovat kokeilleet vain yhtä kenkää ja sanoneet ostavansa ne. Kerran mies ei edes kokeillut, osti vain! Miten tämä on mahdollista? Hyvin harvoin miehillä kestää kauemmin. Vain niissä tapauksissa, kun tyttöystävät ovat mukana ja haluavat sanoa mielipiteensä ja käskevät kokeilla useampaa kenkää. Ehkä ihan fiksua miesten kannalta. Myymälän kannalta ei niinkään. Joka tapauksessa miehet tulevat yllättävän usein palauttamaan tai vaihtamaan kenkiä. Eikö heillä ole tullut mieleen, että voi heti kaupassa miettiä kunnolla?



Miten kummassa voi olla niin, että naiset jotka rakastavat kenkiä miettivät hyvin tarkkaan ostopäätöstä, kun miehet vain ottavat ne? Kyllähän sen tietää, että miehet eivät tykkää shoppailla, mutta onko se kiva tulla sitten palauttamaan? Tästäkin huomaa kuinka naiset ovat järjestelmällisempiä.



Mitä mieltä te olette, mistä se voisi johtua?

Sitten kysymys kaikille lukijoilleni, kummat kengät?



Nää vaaleat on tosi kivat ja kevyet, mukavat. Mutta ne on valkoiset ja kaikilla on tällaiset!! Just yhellä tutulla kans valkoset saman tyyppiset kengät..

Nää on oikeastaan tumman vihreet, sellaset oliivit tietyssä valossa, vaikka pitäis olla mustat. Ihan kivat jalassa myös, ehkä vähän tönkömmät. Kivan tyttömäiset kuitenkin.

Eivät ehkä maailman suosikkeja ole, mutta ovat ainoat vaihtoehdot. Ja hyvät talvikengät, varsinkin jos päiväkodeissakin käyn.
Eli kummat kengät?

Ja vihdoin vihdoin se Kalle tippu sieltä Idolsista, oli jo aikaki! Tosin pelkäsin, että Anna olis tippunu, kun sen veto ei ollut yhtä hyvä, kun aina, vaikka silti täydellinen. Mutta veikkaisin, että Pete voittaa. Aika söpö se on :D
Pomo näki ne kuulemma tänään jossain kahvilassa, uuh! haha :D

7 kommenttia:

Noora kirjoitti...

Nuo mustat on ehkä kivemmat, kun on noita kuviointeja :)

Aika hassuja havaintoja kenkäostoksista. Mutta taitaa se olla niin, että miehet ajattelee ostoksia eri tavalla... naiset ehkä usein jotenkin intohimoisia ja ostavat semmoista, mikä aidosti miellyttää ja ilahduttaa.

Roosa kirjoitti...

Aika paha valinta noiden kenkien väliltä, minä ottaisin ehkä nuo mustat MUTTA jos ne on oliivit nii sitten valkoiset (selkeetä? :D)

Heide kirjoitti...

Mustat on kyl kivat :)

JA tuolla ylempänä kuviss amustat ja ruskeat korkkarit oli kyl UPEITA!

norah kirjoitti...

Mä taas tykkään enemmän noista valkosista kengistä! Mut molemmat on kyl tosi kivoja. ;)

Ja hassuja havaintoja! Ehkä miehet kokeilee niitä kenkiä kaupassa vaan sen verran että mahtuuko vai ei, ja kotona sitten kunnolla (ja sitten tulee palautus :--D). Mulla on aina kaupassa hirveät sovitusrumbat, pitää kokeilla kävellä molemmilla kengillä ymss x)

eimie kirjoitti...

noi valkoset on ihanat. mut likaantuu kyl tosi helposti. joten ehkä ne mustat. eiku siis oliks ne oliivit.

-SL kirjoitti...

Miehet ei aina jaksa tai viitsi sovittaa kenkiä ainakaan kauaa :p joten palauttavat sitten..
Ottaisin nuo valkoiset, mutta mustissakin on kiva kuvio!

kullanmuru kirjoitti...

norppa: ne kuvioinnit on kyllä kivat! :D

Roosa: oliivit eivät sinänsä minua häiritse, vaan se että valkoset ovat ehkä vähän mukavammat :)

Heide: Juu ne korkkarit on ihanat, mielummin valitsisin kyllä ne! :D

norah: ne valkoiset on kivan kevyen tossumaise näköset :D Ja mun pitää kans kokeilla kunnolla, kävellä ja niinku näät niin kyselen vielä muiden mielipiteitä :D

eimie: niin, vähän pulmallinen valinta..

*~sl: niin.. äh, vaikeaa! :D