torstai 11. joulukuuta 2008

Eurooppamatkailua. osa. 2

Kiitos kaikille edelliseen postaukseen kommentenneille, piristitte päivääni!! :D

Matka siis jatkuu. Edellinen postaus löytyy täältä. Siellä taisimme jäädä Amsterdamiin. Noh, matka ei todellakaan päättynyt siihen. Vaan halusimme Pariisiin suunnatessamme tehdä pikavisiitit myös Belgian Brysseliin ja Luxemburgiin.

Ihan suoraan sanottuna, emme pitänee Brysselistä. Vaikka se onkin euroopan pääkaupunki, yllättävän tylsän ja konservatiivisen kaupungin valitsivat!

Tuon tyyppisiä rakennuksia löytyi hyvin harvoja, vain yhdeltä pieneltä torilta. Tosin torin vieressä oli maailman ihanin pieni suklaapuoti, jossa nuori hyvin komea mies sulatti sydämemme ja sai meidät ostamaan suklaita vähillä rahoillamme. Tosin se oli sen arvoista!! :D

Tällainen kuja löytyi Brysselistä myös. Siellä oli kai jotain pieniä kauppoja, jos muistan oikein. Ja tuo asukokonaisuus oli minulla hyvin suosittu matkan aikana. Oli niin kuuma, ja kuitenkin teimme niin paljon kaikenlaista, että minihame ei olisi ollut kaikkein helpoin.

Ja näin paljon minä tykkään aurinkolaseista! Hassua. Sinä aikana kun istuimme tässä (takanani siis joku suihkulähde) yltämme lensi joku 20 helikopteria ja jotain pienlentokoneita. Ihan kuin olisi sota tulossa.

Tämän tyyppisiä rakennuksia Brysselistä löytyi enemmän kuin tarpeeksi. Tuo nyt vielä oli aika kiva, koska ne loput olivat todella tylsiä. Kaiken lisäksi sieltä oli hyvin vaikea löytää pankkiautomaattia. Etsimme sitä varmaan kaksi tuntia, ja tilanne meni melkein kriittiseksi. Lopulta nostimme Elektronilla automaatista, josta ei olisi pitänyt saada nostettua, mutta onneksemme saimme!

Sitten suunta Luxemburgiin vielä samana päivänä. Olimme joskus illalla 5 aikaan paikan päällä ja halusimme heti tarkistaa milloin juna pariisiin lähtisi. Ja kuinkas siinä kävikään? Seuraava juna lähtisi seuraavana aamuna viideltä. Voih. No mennään sitten seilaamaan ympäri kaupunkia.

Tosin Luxemburg osoittautui paljon kivemmaksi kaupungiksi kuin Bryssel. Se oli hyvin vanhan aikainen ja idyllisen pienen oloinen. Paljon pieniä kahviloita. Tässä poseeraan erään kadun varressa tuo ihanan painava rinkka selässäni (osoittautui matkan lopussa n.20 kiloiseksi). Arvatkaa miksi juuri tuon kadun varressa? ;)

Tämä oli niin ihana aukio, että jäimme tähän istuskelemaan. Vieressämme muutama poika pelasi palloa. Hetken päästä siihen ilmestyi kaksi omituista playjeriä, jotka näköjään luulivat että olemme helppoja. He päätyivät viettämään koko illan kanssamme yrittäen kaiken näköistä. "Tulkaa vaan meille, ei me olla pahoja" "Voitte kyllä lähteä aamulla, kun juna lähtee" "Käykää jättämässä edes kassinne sinne, ettei ne painaisi!" Uskoakko? Kaiken lisäksi heidän englantinsa oli hyvin huonoa ja he selittivät lähinnä ranskaa ja saksaa keskenään. Sentään tarjosivat juotavaa ravintolassa :)
Pääsimme miehiä lopulta karkuun ja tulimme takaisin juna-asemalle. Yritimme viettää yömme sisällä, mutta meidät häädettiinkin tästä ulos. Joten vietimme sen ulkona hieman jäätyen. Kaiken lisäksi ympärillämme pyöri koko ajan jotain epämääräistä väkeä. Lopulta luoksemme tuli vanha mies, jolla oli valkoinen lippis. Olimme varuillamme. Mies ei puhunut melkein ollenkaan englantia ja hän jäi selittämään meille matkoistaan ympäri eurooppaa.
Selvisi, että hän oli reppumatkailija. Hän kertoi matkoistaan ranskaksi, saksaksi ja englanniksi (ehkä vielä joku kieli) sekaisin, emmekä tainneet ymmärtää puoliakaan. Lopulta kun asema avattiin 4 aikaan vanhus saattoi meidät junaan, jossa saimme nukkua siihen asti kun se lähti. Vanhus vahti siinä.
Ja juuri ennen lähtöä heräsin, vanhus sanoi lähtevänsä. Antoi minulle lippiksensä ja selitti vielä jotain, josta sain selville, että hän oli eläköitynyt ranskan poliisi. Meillä oli toisin sanoen oma poliisi huolehtimassa yömme yli. Minulla on edelleen lippis tallella ja muistelen vanhusta. Voihan olla, että hän pelasti meidät, kuka sitä ikinä tietää?

Seuraavana aamuna saavuimme Pariisiin. Olin jo kerran aikaisemmin käynyt siellä, joten se tuntui turvallisemmalta kaupungilta. Löysin pelottavimman rakennuksen ikinä. Kun kuljimme tämän tornin vierestä, olin varma että se kaatuisi päällemme :D

Meillä oli myös pari kaveria suomesta samaan aikaan käymässä pariisissa, joten vietimme suurimman osan ajasta heidän kanssaan. Tosin heillä meinasi mennä hermot, kun pysähdyin jokaisen kenkäkaupan kohdalla. Tosin en ostanut harmikseni mitään :/ Lopulta menimme ihanaan irkkubaariin, josta ostimme Irish Paradise drinkit! Yksi maailman parhaista! Eikö näytäkkin hyvältä?

Päädyimme taas nukkumaan yömme ulkona. Louvren edessä metron vieressä. Heti kun metro taas avattiin lähdimme juna-asemalle vaihtamaan vaatteita ja sitten lämmittelemään ulos auringonpaisteeseen nukkumaan. Tuossa takanani on kirkko, joka esiintyy myös DaVinci koodi elokuvassa.

Lopulta illansuussa matkamme siirtyi muualle ranskaan. Olimme niin väsyneitä, että nukuin varmaan koko matkan.

Lopulta saavuimme kaverimme luo. Joka siis asuu tuossa talossa. Ajastamme paikan päällä (4 päivää) ei ole oikein kuvia tänne, koska se oli lähinnä alkoholia viiden miehen kanssa (meitä oli kaksi tyttöä). Tuossa siis olen talon edessä ottamassa aurinkoa :D Arvatkaa vain kuinka ihanaa oli olla ranskalais miesten kanssa, kun heidän luonteeseensa kuuluu "palvelemaan" naisia ja huolehtimaan heistä kaikin tavoin. He kuskasivat meitä ympäri Nantesia ja ruokkivat ja juottivat :D

Ja lopulta saattoivat junalle ja järjestivät parhaat paikat ilmaiseksi!

Sitten matka jatkuikin Italiaan. Tosin meillä oli hyvin monta pysähdystä välissä. Matkamme kesti yhteensä yli 24 tuntia, ja seuraavasta ilmeestä näkeekin, etten ollut tyytyväinen ihan koko matkan ajan. Olimme lopulta n. 4 junassa koko sinä aikana. Yhdessä niistä oli niin kylmä, että piti vetää kaikki mahdollinen päälle, ettei jäädy. Ja toisessa niin kuuma, että teki mieli otta nuokin pois päältä ja kaataa jääkylmää vettä päällemme. Ironista oli, että näimme ikkunasta koko ajan ihanan kirkkaan välimeren.

Lopulta kuitenkin yöllä saavuimme paikanpäälle Bibioneen, jossa kaverini sisko oli majailemassa. Hän ja hänen kaverinsa kutsuivat meidät baariin, jonka nimi oli Naima. Siitähän tulikin sitten keksittyä vähän enemmänkin vitsejä, joista ei nyt sen enempää.
Seuraavana aamuna oli aikainen herätys Venetsiaan. Tosin olimme niin väsyneitä, ettei meidän energiataso vastannut sitä mitä olisin halunnut, kaupungissa jonne olin koko pienen ikäni halunnut!

Iso kalja. Hassua. Italiassa kun yleensä tilaa pienen kaljan, saa viinilasillisen (eli pari desiä) ja päätimme sen takia tilata isot kaljat venetsiassa. Tarjoilija vilkaisi neljä pientä tyttöä parikin kertaa, mutta toi meille sitten litran tuopit. Sain juotua tuosta ehkä puolet.
Onneksi meille tarjottiin maailman ihanimmat pizzat, niin saimme vihdoin kunnon ruokaa!

Se kuuluisa Rialto!

Nuo näyttivät hyvin herkullisilta, tosin taisivat olla aika kalliita, niin kuin kaikki muukin kaupungissa. Menimme kahvilaan juomaan vettä. Pullot 0,25 d vettä 2,5€ ja päälle vielä palvelumaksu 2,5€. Kallista?

Tällaisia ihania pieniä vesikujia oli enemmän kuin tarpeeksi! Tuo huiska oli sieltä ostettu :D

Lopun viikon vietimme Bibionessa. Tätä katua tunnuimme kulkemaan useampaankin kertaan. Saimme majailla kaverini tädin kodissa, joten teimme itse ruokaa. Nam! Ja todella kuumahan siellä oli!

Esittelen tuliais viiniä, joka lopulta päätyi minulla. Päälläni uudet ostokseni. Sininen toppi ranskan nantesista, valkoinen hame (jota olin etsinyt koko matkan ajan) bibionesta ja nuo sudenkorento sandaalit amsterdamista.


Sitten keksimme vielä vierailla Roomassa. Tosin karu totuus iski Latisanassa, että emmehän me sieltä enää takaisin ehtisi. Joten jäimme masentuneina Latisanaan.

Aika pitkä postaus tuli, toivottavasti jaksoitte lueskella. Lisää tulee taas joskus.
Jos on jotain vinkkejä/kysyttävää reilauksesta, niin kyselkää tämän postauksen kommenteissa!
Mitä mieltä olette tähän mennessä matkastamme?

Muistakaa myös osallistua Cocosin ja Mintun arvontoihin!

7 kommenttia:

Jenni Ukkonen kirjoitti...

Taas tosikiva postaus, näitä matkakertomuksia on kiva lukea kun on kuviakin paljon :>

fudge kirjoitti...

Ihania nämä matkakertomukset tekee mieli itsekin lähteä reissuun! :)

kullanmuru kirjoitti...

jenni!: jee, hyvä jos tykkäät! Niitä on kiva myös tehä, kun muistelee kaikkea :D

fudge: ja kun näitä tekee, haluaa uudestaan reissuun :D

-SL kirjoitti...

Hienoja kuvia, tätä oli kiva lukea!:) paljon pääsit näkemään samalla reissulla.. Ja aika mielenkiintosia ihmisiäkin kohtasit!:D
Sisilian Heineken-discossa oli myös noin isoja oluita, satuin näkemään juuri sillä hetkellä, kun siskoni väitti, ettei siellä juoda..

kullanmuru kirjoitti...

*~sl: haha :D niinno eihän paikallisväki niin kovin paljon juo, lähinnä turistit :D

Anonyymi kirjoitti...

Reilauspostaukset on ihan ylivetoja, näitä on mahtava lukea !
Pakko päästä vielä joskus, mutta toi öiden vietto kuullostaa liiankin extremeltä mulle. Nukuitteko siis ihan vaan jossain esim. asemalla ? Eikö pelottanut ? :D

Voi että tuo vanhus/eläkkeellä oleva poliisi, jotenkin niin sympaattista :)

kullanmuru kirjoitti...

Emma: joo, kyllä nukuttiin ulkona. Tai siis kaverini nukkui ja minä vahdin silmä väsyneen haukkana. Ilmeeni osaa olla välillä niin pelottava, ettei kukaan uskaltanut luoksemme tulla :D