maanantai 2. helmikuuta 2009

Ärrin murrin mielipiteet!!

En tiedä kuinka moni on kiinnostunut itse taitoluistelusta tai sen enempää kiira korvesta, mutta syvin tarkoitukseni tällä ei ole juuri hän, vaan yleinen ärsytys taas näihin kaikkii kateellisiin ihmisiin, jotka haluavat arvostella muita. Ja kohde on kiira korpi ihan sen takia, kun satuin raivostumaan niin tajuttomasti luettuani erään kommentin, etten saanut rauhaa koko iltana!

Kommentti ei siis tullut minulle, vaan selasin jotain netti keskusteluja.
Yleisesti saatan ottaa itseeni, kun minua haukutaan tai minulle sanotaan pahasti. Mutta minä ihan tosissaan suutun, jos minun läheisiäni kiusataan tai satutetaan. Myöskin jos tiedän jonkun joka ei ansaitse saamaansa kritiikkiä suutun, kun en ymmärrä miksi muita vain pitää haukkua ja kritisoida kateellisina?


Tässä on teksti, jonka yleisesti otin näkökannakseni:

Kiira Korpi on päästetty edustamaan taitoluistelua viimeisten kuukausien aikana. Konkreettisesti hänellä ei ole ollut mitään realistista näyttöä arvokisapaikkoihin, ainoastaan lehtijuttuja, mainosta ja makeaa masun täydeltä. Hän hävisi jopa suomenmestaruudenkin viime joulukuussa. Yleisen käytännön mukaan ulkomaille pääsee kilpailemaan vasta kun on osoittanut olevansa maansa hallitseva paras aikuinen, Kiira Korpi ei ole täyttänyt näitä kriteerejä. Herranjestas, johan nyt terve järkikin sanelee että häviäjiä ei lähetetä pilaamaan maan mainetta ja kansalaisten tervettä itsetuntoa, ennemmin vaikka suomenlipun polttaminenkin kauppatorilla olisi suotavampaa kuin pistää luuseri sekottamaan pakkaa. Median vääristävä voima on näyttänyt kyntensä tapauksessa nimeltä Kiira Korpi. Hänestä on tehty "missi,mannekiini,paras,kaunein" ym. vaikka todellisuudessa hän on ihan tavallinen suomalaistyttö kuten kaltaisensa tuhannet muut suomalaistytöt. Jokaisesta tytöstä saa nätin meikein, ja patologisesti valehtelevat epätoimittajat hoitavat loput. Taitoluisteluliitto ottaa myös kaiken irti Kiira Korven mainoksesta, se unohtaa realiteetit eikä uskalla sanoa tytölle suoraan että hän on karsiutunut. Häviäjä ei lähde matkaan. Missä on siis huomionkipeän taitoluisteluliiton moraali ja etiikka? samalta näkemykseltä voitaisiin laillistaa sopupelit, vapauttaa dopingpykälät ja hinnoitella mitalit sekä tehdä arvokisoista tallukaisten virkistysmatkoja joissa ensimmäisen sijan voi ostaa tuhannella dollarilla koska voittajakanditaatit häviävät tahallaan... No, onko se Kiira Korpi tämän järjettömän mainoksen ja habetuksen jälkeen tuonut sen olympiakullan? ei ole tyttö mainoksensa eikä sanojensa mittainen. Ei edes mitalia kaulaan ressukalle sillä parhaimmathan menevät hiljaa ja matalalla. ONNETON !!!


Teksti on 2008 vuoden alulta.

Ihan ensinnäkin selvitys siitä, että Kiira Korpi ei voittanut sm kultaa, vaan sm hopeaa. Ja isoissa kilpailuissa, kuten mm kisoissa ja olympialaisissa suomalaisilla on kaksi osanottajaa aina. Joten miksi häntä ei muka siinä vaiheessa voi päästää kisoihin? Olisiko ollut parempi päästää Susanna Pöykiö, joka sitten jäi kolmanneksi? Eikö se luistelija silloin lasketa huonommaksi, jos on toisen jälkeen? No mutta tuossa tekstissähän yritettiin kai vihjaista, että Kiira olisi ostanut tuon hopean paikkansa. Eihän sitä mitenkään voi todistaa, mutta miksi ihmeessä hän niin tekisi? Se, että jotkut typerät ihmiset keksivätkin, että niin voisi tehdä, niin ei sellaisesta tarvitse rehellisiä urheilijoita epäillä.
En kyllä ymmärrä, että missä vaiheessa Kiira Korvesta tuli häviäjä, jos hän kerran kuitenkin voitti SM- hopeaa? Se nyt mielestäni aika iso saavutus!
Ja kyllä, media on tehnyt Kiirasta vaikka mitä, mutta nimen omaan media, ei hän itse. Joten miksi Kiiraa siitä syytetään, että nuorta huippu-urheilijaa tykätään pyöritellä mediassa? Kaiken lisäksi hän ei mitään tyhmää ole lueakseni tehnyt, joten miksi hän ei voi pyöriä mediassa positiivisella kuvalla? Se, että Kiira on itse pyörinyt mainoksissa on tietenkin aina lisätienestiä. Kaikenlisäksi sponsorit yleensä haluavat jonkinlaisen vastapalveluksen, ja heidän mainoksissaan positiivista kuvaa esittämässä ei varmaan ole kovin huono asia. Onhan se tietenkin ärsyttävää, että niinkin nuori ja hyvän näköinen tyttö on saanut kaiken jo siinä iässä, kun jotkut eivät ole vielä 30 ikävuoteenkaan saavuttaneet mitään.
Miksi ihmeessä taitoluistuliiton pitäisi sanoa Kiira Korvelle ei. Selväjärkinen urheilija kyllä ymmärtää, kun on karsiutunut. Ja kun kisoihin päästetään kaksi kilpailijaa, niin miksi ihmeessä sitä toista sinne ei päästettäisi? Jos Kiiralle olisi tapahtunut joku tapaturma Susanna Pöykiö olisi mennyt sinne hänen sijaan. Jokatapauksessa sinne menee aina kaksi kilpailijaa!
En ole myöskään missään mainoksessa tai muussa kuullut, että Kiira olisi luvannut tuoda olympia mitalin. Se on niitä kaikkien muiden toiveita, joita on nosteltu ilmaan ja näköjään pistetty sillä tavalla Kiiran suuhun. Urheilija tietenkin tavoittelee aina parhaimpia sijoja, mutta Kiira muistaakseni sanoi menevänsä kokeilemaan ensimmäisiä olympialaisia, eikä voittamaan niitä.
Edellinen suomalainen edustamassa olympialaisissa oli Alisa Drei, jota pidettiin parhaimpana suomen taitoluistelijana aikoihin. Hänen olympia sijoituksensa oli 21. Hänen paras mm sijoitus oli 12. Hänen lopetettuaan tuli Susanna Pöykiö, joka edelleen kilpailee. Susanna Pöykiö voitti ensimmäisen kerran suomen mestaruuden vuonna 2000. Joten hän on ollut kilpailuissa jo jonkun aikaa. Sen sijaan Kiiralle olympialaiset olivat samana vuonna, kun hän alkoi kilpailla vakavissaan aikuisten sarjoissa. Kiira sijoittui 16 ja Susanna Pöykiö 13. Mielestäni aika hyvin, kun juniori ikäinen tulee jo kokeneiden aikuisten sarjaan.
Viime mm kisoissa Kiira Korpi oli 9, joka oli ennen sitä vuotta suomalaisten paras sijoitus. Hänen edelleen sijoittui Laura Lepistö 8. Joten en nyt ymmärrä miksi ihmeessä ihmiset haluavat vielä haukkua tätä kilpailijaa, kun hän tuntuu pärjäävän vähintään yhtä hyvin kuin suomen vanhat mestarit ja paremminkin! Kai se sitten on taas tätä kateutta menestyneempiä kohtaan!


Mitä mieltä itse olette tästä? Kuinka moni on huomannut, että tällaista esiintyy myös muiden menestyneempien ihmisten kohdalla?

Pahoittelen tätä purkausta, mutta piti saada edes jotenkin suu puhtaaksi tästä, kun se keskustelu oli suljettu kaiken haukunnan jälkeen.

4 kommenttia:

Jenni Ukkonen kirjoitti...

Mulla ei oikein nuo kiirakorvet kiinnosta, mutta silti aika naurettavaa väittää etteikö hän olisi kuitenkin hyvä luistelija (sm -hopeaa kuten sanoit, ei kai niitä mitalleja vain sen mukaan jaeta kuka on saanut eniten mainossopimuksia tms) joten totta kai hänen kuului päästä noihin kisoihin. Huhuh mutta kateelliset siellä vaan selittää.

Emma kirjoitti...

Naurettavaa väittää ettei Kiira Korpi olis ansainnut paikkaansa. Näitä kateellisia kyllä riittää ihan joka paikassa, niin urheilussakin kuin kaikkialla muuallakin. Eikö tosta viime missikisastakin noussut joku häly, että on maattu tuomareitten kanssa tmv? Vai oliko se aikaisemmin. En oo oikeen perillä näistä :---D Ja kyllähän sen huomaa ihan blogeissakin. Suosituimpia blogeja haukutaan ja jos saa bloggaamisesta jotain etuja niin haukutaan vielä enemmän.

-SL kirjoitti...

Varmasti on vain kateellisuutta. Todella taitaville ja lahjakkaille ollaan aina kateellisia, se on tosi ikävää! Kiira on omasta mielestäni ihan perusnätti suomalainen nainen ja se lahjakkuus vie hänet voittoon ja maailmalle, kateellisuus ei auta ketään..

kullanmuru kirjoitti...

Jenni!: Niinpä, sehän se pointti olikin, että nuo kateelliset ärsyttää! Vaikka olisin itse kuinka kateellinen ja miettisin mitä, en viitsisi tuolla tavalla mennä puhumaan siitä! :o

Emma/PB: Kieltämättä. Missikisoista en sitä juttua kuullut, mutta blogeissa tähän törmää ihan koko ajan, ja halusinkin otta sen takia hieman erilaisen näkökannan tähän.

*~sl: niin minunkin mielestäni :)