torstai 28. toukokuuta 2009

Asuntoja

Tässä asunnonvaihto rumbassa tuli mieleen tehdä tällainen postaus. On nimittäin tullut nähtyä useampikin erilaisia asuntoja ja yritetään "kaupata" tätä asuntoa eteenpäin. Tämähän ei ole oma-asunto, vaan vuokra. Mutta helsingin kaupunginasunnoissa on mahdollisuus sisäinen vaihto, eri kaupunginasunnoissa asukkaista riippuen. Me haemme ihan yleisesti kantakaupunkiin, ja olemme tosi vaativia. Eli tietty neliömäärä ja tietty vuokra.

Asunnon vaihtamisessa kannattaa muistaa tarjota aina omaa asuntoa positiivisessa näkökulmassa. Kun ilmoitat haluavasi jonkun asunnon, kannattaa laittaa kaikki tiedot heti siihen viestiin. Paikka, osoite, neliömäärä, vuokra, mikä on hyvää (rempat, parveke, hissi yms.). Nämä saavat ihmisen kiinnostumaan asunnosta.

Jos siitä kiinnostutaan, he luultavasti pyytävät saada nähdä kuvia. Siivoa asuntosi kunnolla ja pyri ottamaan kuvat mahdollisimman asuntoaimartelevasti. Jos huone on pieni, ota se niin ovensuusta, että se näyttää isommalta. Ikkunoista valoa kunnolla huoneeseen niin se näyttää valoisammalta. Paikat järjestykseen, niin näkee huoneen, eikä sitä sekasortoa kotona.
Ketään ei kiinnosta, jos on nähnyt sekasorron, koska sen läpi ei näe asuntoa.


Jos tämänkin jälkeen ihmistä kiinnostaa ja sovitte asuntojen katsomisesta. Muista noudattaa aikaa, jolloin sovitte. Älä mene omalla ajallasi pimpottelemaan ovikelloa ilmoittamatta. Se on outoa! Muista siivota asunto niin, että se on selkeä. Ei ylimääräistä rojua missään, niin ettei se kiinnittäisi mahdollisen asunnonvalitsijan huomiota. Huomio pitää jäädä itse asuntoon.
Koska nyt ihminen näkee kaikki asunnon huonotkin puolet, muista kehua asunnon hyviä puolia. (hiljaiset naapurit, hyvät kulkuyhteydet yms.) Niin, että henkilö saa nähdä asunnon hyvästä kulmasta. Kiinnostus pitää pitää. Älä kuitenkaan ylikehu asuntoa tai valehtele, se käy selville!

Sitten, kun menet katsomaan asuntoa ja jos se on ihan hirveän näköinen yritä tutkia onko siellä jotain homejälkiä tai muuten kämppä rempsallaan. Jos seinissä on reikiä, vaadi niiden korjaamista, ennen asunnon hankkimista. Yritä nähdä asunto rojun alta, mutta ajattele fiksusti.

Asioita joita kannattaa katsoa on keittiön ja vessan kunto. Kuinka paljon valoa tulee asuntoon. Minkälaiset on sisustusmahdollisuudet. Miten näet itsesi asunnossa. Kuinka paljon on säilytystilaa. Ja sitten vielä se mikä itseäsi kiinnostaa.
Kannattaa myös katsastaa pohjapiirros.

Onko teillä ollut tällaisia tilanteita?

1 kommentti:

Poff kirjoitti...

Hyvä postaus! :)